Documentaire Verstoten Vaders

In de documentaire Verstoten Vaders wordt duidelijk dat er bij de jeugdzorg instanties praktisch niet aan waarheidsvinding wordt gedaan. Op geraffineerde wijze weten de moeders hun kind te manipuleren om medewerkers van de RvdK en jeugdzorg te zeggen wat de moeders hun hebben ingeprent. Jaarlijks verliezen  zo'n 16.000 kinderen het contact met één van de ouders. Documentairemaker Elena Lindemans volgde een jaar lang drie vaders die in deze nachtmerrie verstrikt zijn geraakt.  Vandaag (23 maart) op TV om 20:25u op NPO2

Het weghouden van een kind door de verzorgende ouder, het kind negatief beïnvloeden door de andere ouderzwart te maken en de familie van de verstoten ouder te onthouden komt letterlijk neer op psychische kindermishandeling. Het resulteert altijd in frustratie en geeft psychische problemen voor een kind, omdat het in feite onmogelijk wordt gemaakt om een belangrijk deel van de eigen identiteit te ontwikkelen, ook middels de familiebanden van de verstoten ouder.

 

Ouderverstoting door het kind van de andere ouder te onthechten is Nederland een onderbelichte vorm van (vaak onzichtbare) kindermishandeling. Zowel de politiek als jeugdzorg, RvdK en rechterlijke macht laten zich vaak misleiden en zien de ernstige gevolgen slechts pas na langere tijd : ouderverstotingsgedrag bij kinderen. De oorzaak hiervan is het primaire ouderverstotingsgedrag van de gijzelende ouder, wat niet wordt onderkend en niet in adviezen wordt opgenomen, waarmee ook de benodigde maatregelen om het familieleven en familiebanden van het kind te beschermen niet worden getroffen.

 

Een kind is vaak slachtoffer van het gedrag van één ouder richting kind. Te vaak wordt er bij vechtscheidingen onterecht gedacht dat beide ouders verantwoordelijk zijn voor de oorzaak van het ouderverstotingssyndroom (PAS). De realiteit leert anders. Vanuit loyaliteit naar de ouder (meestal moeder) bij wie het kind woont en volledig afhankelijk van is, zal het kind een afstotende houding ontwikkelen richting de elders wonende vader wanneer deze moeder de vader verstoten heeft (primair) en dat laat horen, voelen en merken aan het kind (secundair). Het kind zal hierop afwijzend gedrag naar de vader tonen, wat zelfs tot geweldsuitbarstingen jegens de vader (uit pure frustratie) kan komen.

 

Door de gedwongen vervreemding tussen kind en vader, die steeds meer een ‘vreemde’ voor het kind is geworden, wordt het kind gedwongen tot vervreemding van de ouder en diens hele familie, iets wat in Nederland nog steeds te gemakkelijk over het hoofd wordt gezien. Van de ouder (meestal de vader) die toch niet meer aanwezig is en actief wordt weggehouden valt niets te vrezen en kan gemakkelijk negatief over gepraat.

Een moeder met diezelfde negatieve houding richting de vader zal dit niet corrigeren en in feite dus belonen.

Het kind streeft naar waardering van de ouder waar het ’t meest afhankelijk van is.

 

Deze eigen ontwikkelde negatieve inbreng in de houding en gedrag van het kind richting de verstoten ouder heeft psychische impact, met geweld, crimineel gedrag, verslaving, etc. tot gevolg; alle zijn symptomen van het Ouderverstotingsyndroom.

                                                                                                                                                                      

Bronnen:

Parental Alienation Syndrome. Ref:  prof. R.Gardner (www.rgardner.com), 

Prof. G.P. Hoefnagels, Prof H. van Gijseghem, Dr. Douglas Darnell,  PhD.

                                                                                                                                                 samenvatting Gerard Stokkink 

Commentaren: 1
 • #1

  Leroy Kel (maandag, 23 maart 2020 22:07)

  "Gelijke Rechten": Voor Moeders, Voor Vaders, Voor de kinderen.
  In de Corona-crisis, zijn deskundigen om de Overheid te adviseren over het virus.
  Waar zijn de deskundigen op dit gebied "Verstoten Vaders" of had het programma ook "Verstoten Kinderen", kunnen heten??
  Om de Overheid, te informeren over "Psychische Kindermishandeling" door een ouder.
  Is Kindermishandeling niet strafbaar in Nederland? Dan moet de wet aangepast worden.

  1. Er word eenzijdig geluisterd. Het ontbreekt aan hoor-en-wederhoor, door een financieel!!! onafhankelijke!!! partij
  2a. Jeugdzorg heeft een financieel belang, dat het conflict zo lang mogelijk duurt.
  2b. Klacht indienen bij de Jeugdzorg, dat kan. Echter, de jeugdzorg behandeld klachten ook zelf af.
  "De slager keurt zijn eigen vlees", is hier van toepassing.
  2c. Jeugdzorg is van Onze Overheid!!!!
  3. Niets, maar dan ook niets is er opgericht om BEIDE ouders tot inzicht te laten komen.
  Als een ouder beslist "Jij, krijgt jouw kind nooit meer te zien!".

  Mijn voorstel:
  1. Laten wij mannen een landelijk oproep doen, en ons gaan verenigen.
  2. Laten wij opkomen voor Onze Rechten!!
  3. Desnoods starten wij een politieke partij op...…(?)

  Ik sluit mij graag aan.

Download
ELN Factsheet.pdf
Adobe Acrobat document 2.8 MB
Download
Bodysystemics.pdf
Adobe Acrobat document 5.2 MB
Download
Tarieven.pdf
Adobe Acrobat document 14.7 MB
Download
aanmelden.pdf
Adobe Acrobat document 168.9 KB

Send us your message:

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Copyright © 2020  - Expertisecentrum Lichaamstaal Nederland  ®  - All Rights Reserved