naar: CURSUSAANBOD

2nd European Congress Body Language & Non Verbal Communication

  Amsterdam - Tropenmuseum - 5 October 2018


ELN AGENDA najaar 2018

Kort beroepsonderwijs - dagtraining met open inschrijving:

MASTERCLASSES / SEMINARS najaar 2018:  11 oktober, 22 november en 11 december.

Ben je bij SKJ aangesloten dan krijg je korting (SKJ202064) klik hier voor informatie 

OPLEIDING: 2-jarige deeltijd-opleiding op HBO-niveauGespecialiseerd en uitgebreid onderwijs non verbale communicatie. Geaccrediteerde opleiding met ELN/BSM-master certificaat.  SKJ-professionals: 336pt (SKJ # 199591) De opleiding start jaarlijks in kleine groepen in September en Januari [meer]. 

Deze 2-jarige deeltijd-opleiding (HBO-niveau) bestaat uit 20 lesdagen met om de maand een 2-daagse module. Elke lesmodule biedt gedetailleerde informatie over specifieke onderwerpen. Het eerste jaar behandelt alle waarneembaar fysieke kenmerken van lichaamstaal. Het tweede jaar gaat dieper in op emoties, authenticiteit, gespreks- en observatietechniek en de toepassing van methodiek in de praktijk. De opleiding wordt afgesloten middels uitgebreide video-toets en onderbouwde eindscriptie. 

Master-opleiding met E-learning platform en afsluitend ELN/BS-certificaat.  

E.L.N. verzorgt lezingen, trainingen en workshops in heel Nederland. Vraag onze mogelijkheden.

Achtergrond en onderbouwing van de opleiding en cursussen.                               

nb: Een minimum aantal deelnemers komt het leerproces ten goede. Bij een te klein aantal aanmeldingen zal een cursusdag in overleg worden verschoven of het betaalde cursusgeld per omgaande worden teruggestort op de betreffende bankrekening.


Het verschil tussen waarheid en fictie, zien of iemand liegt. Het zijn de meest genoemde antwoorden op de vraag waarom lichaamstaal belangrijk is. Tegenwoordig weten we meer. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat we ook iemands karakter kunnen blootleggen aan de hand van non verbale kenmerken. We kunnen niet praten zonder te bewegen. Zodra we in gesprek zijn gaat het lichaam z'n gang en geeft aan wat we bedoelen.

Lichaamstaal is de onbewust geuite boodschap van het denkproces: het geeft aan wat er in ons omgaat, ook al gebeurt dit soms op een subtiele wijze; een verborgen vinger of lichte beweging van de schouder. Doordat bewegingen door de hersenen worden gestuurd moeten we de neurowetenschappen erbij halen. De hersenen hebben 3 lagen waarvan emoties in het limbisch systeem zetelen en de cortex uit twee helften bestaat met ieder specifieke kenmerken. 

 

Daar onze hersenhelften niet identiek zijn wordt dit ook weerspiegeld in het gezicht. 

Geen mens heeft twee identieke gezichtshelften. Bewegingen met rechts gemaakt krijgen daardoor een andere betekenis dan een gebaar met links gemaakt.  Een (lichte) aanraking op het gezicht met de linkerhand krijgt een andere betekenis dan wanneer die met rechts zou zijn gemaakt. Al die lichte aanrakingen van de handen op het lichaam, z.g. 'micro-itches’ is een fenomeen voortkomend uit reacties van ons reptiele brein en zijn vaak een teken waar we aan denken.


Copyright © 2018  - Expertisecentrum Lichaamstaal Nederland  ®  - All Rights Reserved

Downloads:


Download
Congres 10/'18
flyer nvc.pdf
Adobe Acrobat document 94.4 KB
Download
Bodysystemics.pdf
Adobe Acrobat document 3.2 MB
Download
ELN Brochure.pdf
Adobe Acrobat document 713.5 KB
Download
Opleiding (algemeen).pdf
Adobe Acrobat document 79.1 KB
Download
Tarieven en
aanmeldingsformulier.pdf
Adobe Acrobat document 98.4 KB