AGENDA 2019-2021                                                                      Expertisecentrum Lichaamstaal Nederland

WORKSHOPS & LEZINGEN

7 mei 2019 - Studievereniging Psychologie, Radboud Universiteit Nijmegen 

6 februari 2019 - Vereniging Studenten Psychologie Amsterdam (VSPA)

17 Januari 2019  INVK, s'Graveland. Voor informatie en inschrijving contact het INVK.

24 januari 2019: Ouder-en Kindteams , Westergasterrein Amsterdam

4 december 2018 - Landelijke Vereniging Huisartsen (opleidingsmarathon), Domus Medica Utrecht

 SEMINARS  & MASTERCLASSES

Dagcursus incl lunch. Wetenschappelijk onderbouwde kennis voor de professional. Direct toepasbare concepten en een heldere methodiek op basis van de neuro- en communicatiewetenschap, psychologie en gedrags- en bewegingsleer.  Interactief lesprogramma met concrete tools waar je direct mee aan de slag kunt.  Ben je bij bij SKJ aangesloten? Dan krijg je na deelname accreditatiepunten.

Online info/registreren/data.

 

PRACTIONER  Kort beroepsonderwijs in het Nederlands. Lessen in kleine groepen, individueel of op het werk. (SKJ: 35 PE-punten). Verkort opleidingstraject met interactief lesprogramma: lichaamstaal als intergraal onderdeel van de interactie, met concrete tools om non verbale signalen te doorgronden aan de hand van wetenschappelijke concepten. De inhoud en betekenis van lichaamstaal tijdens een gesprek.   

MASTER-OPLEIDING  LICHAAMSTAAL / NON VERBALE COMMUNICATIE

2-jarige deeltijd-opleiding op MBO/HBO-niveau. Start:  elk jaar in September. (SKJ199591 - 336pt )

Geaccrediteerde opleiding met om de maand 2 aaneengesloten lesdagen. ELN/BSM-master certificaat. Gespecialiseerd onderwijs in lichaamstaal en non verbale communicatie in het algemeen. Wetenschappelijke concepten en een heldere methodiek om lichaamstaal te doorgronden. De opleiding wordt afgesloten middels eindscriptie en video-analyse en wordt afgenomen door een internationale jury van deskundigen.

 SKJ-professionals:  Studie-druk: bestuderen naslagwerk en toepassing in de praktijk plm. 20 uur per lesmodule

Leslocatie: Lessen worden in en om Amsterdam of op locatie gegeven in het Nederlands of Engels (m.b.t. groep-samenstelling)

E.L.N. verzorgt ook lezingen op universiteiten en workshops door heel Nederland. Vraag ons naar de mogelijkheden.


Het verschil tussen waarheid en fictie; zien of iemand liegt is het meest genoemde antwoord op de vraag waarom lichaamstaal belangrijk is. Tegenwoordig weten we meer. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat we ook het karakter kunnen blootleggen en onuitgesproken gedachten waarnemen aan de hand van non verbale kenmerken.  Zodra we gaan praten beweegt het lichaam en toont wat we bedoelen. 

Lichaamstaal is de onbewust geuite boodschap van het denkproces: het geeft aan wat er in ons omgaat. Ook al gebeurt dit soms op een subtiele wijze, zoals een verborgen vinger of kleine beweging van de schouder. Doordat bewegingen door de hersenen worden gestuurd moeten we de neurowetenschap erbij halen. De hersenen bestaan uit het reptiele brein met intuïtieve en directe reacties ook een limbisch systeem waar onze emoties zetelen. Als buitenste laag de cortex, die uit een linker- en rechterhelft bestaan met ieder specifieke eigenschappen en kenmerken. 

 

Daar de hersenhelften niet identiek zijn wordt dit ook weerspiegeld in het gezicht en door het lichaam. We maken rechte(re) gebaren met rechts en vaker ronder gebaren met de linkerarm/hand.

Geen mens heeft twee identieke gezichts- of lichaamshelften. Beweging aan de rechterkant van het gezicht krijgt door de werking van de hersenen een andere betekenis dan die aan de linkerkant van het gezicht. Maar ook de aanraking van het gezicht of lichaam met de hand krijgt betekenis wanneer we de keuze van linker- of rechterhand erbij betrekken. Al die aanrakingen van de handen op het lichaam ('micro-itches’) zijn een fenomeen welk ons inzicht verschaft wat de ander denkt of niet (hardop) zegt.


Copyright © 2019  - Expertisecentrum Lichaamstaal Nederland  ®  - All Rights Reserved

Download
ELN Factsheet.pdf
Adobe Acrobat document 2.8 MB
Download
Bodysystemics.pdf
Adobe Acrobat document 5.2 MB
Download
Tarieven.pdf
Adobe Acrobat document 14.7 MB
Download
aanmelden.pdf
Adobe Acrobat document 168.9 KB

Scan de QR-code en stuur een Whats'App

email:

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Copyright © 2020  - Expertisecentrum Lichaamstaal Nederland  ®  - All Rights Reserved