ELN AGENDA 2019-2021                                                                      Expertisecentrum Lichaamstaal Nederland

WORKSHOPS 

17 Januari 2019  INVK, s'Graveland. Voor informatie en inschrijving contact het INVK.

24 januari 2019: Ouder-en Kindteams , Westergasterrein Amsterdam

4 december 2018 - Landelijke Vereniging Huisartsen (opleidingsmarathon), Domus Medica Utrecht

LEZINGEN

 

7 mei 2019 - Studievereniging Psychologie, Radboud Universiteit Nijmegen 

6 februari 2019 - Vereniging Studenten Psychologie Amsterdam (VSPA)

 

SEMINARS MASTERCLASSES

Dagcursus incl lunch. Wetenschappelijk onderbouwde kennis voor de professional. Direct toepasbare concepten met een heldere methodiek op basis van de neuro- en communicatiewetenschap, psychologie en gedragsleer.  Interactief lesprogramma met concrete tools waar je direct mee aan de slag kunt!  Ben je bij bij SKJ aangesloten? Dan krijg je na de dag van deelname 20% van de kosten teruggestort.

Online info/registreren/data.

 

PRACTIONER  Kort beroepsonderwijs in het Nederlands.  (SKJ: 35 PE-punten). 5-daagse opleiding met interactief lesprogramma: lichaamstaal als intergraal onderdeel van de interactie, met concrete tools om non verbale signalen te doorgronden aan de hand van wetenschappelijke concepten. De betekenis van lichaamstaal tijdens een gesprek.  

MASTER-OPLEIDING  LICHAAMSTAAL / NON VERBALE COMMUNICATIE

2-jarige deeltijd-opleiding op MBO/HBO-niveau. Start:  elk jaar in September. (SKJ199591 - 336pt )

Geaccrediteerde opleiding met ELN/BSM-master certificaat. Gespecialiseerd onderwijs in lichaamstaal en non verbale communicatie in het algemeen. Wetenschappelijke concepten en een heldere methodiek om lichaamstaal te doorgronden. De opleiding wordt afgesloten middels eindscriptie en video-analyse en wordt afgenomen door een internationale jury van deskundigen.

 SKJ-professionals:  Studie-druk opleiding:  toepassing in de praktijk, bestuderen naslagwerk.

Leslocatie: Lessen worden in en om Amsterdam of op locatie gegeven in het Nederlands of Engels (m.b.t. groep-samenstelling)

E.L.N. verzorgt ook lezingen op universiteiten en workshops door heel Nederland. Vraag ons naar de mogelijkheden.


Het verschil tussen waarheid en fictie, maar zien of iemand liegt is het meest genoemde antwoord op de vraag waarom lichaamstaal belangrijk is. Tegenwoordig weten we meer. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat we ook iemands karakter kunnen blootleggen aan de hand van non verbale kenmerken. We kunnen niet praten zonder te bewegen. Zodra we in gesprek zijn gaat het lichaam z'n gang en geeft aan wat we bedoelen. 

Lichaamstaal is de onbewust geuite boodschap van ons denkproces: het geeft aan wat er in ons omgaat. Ook al gebeurt dit soms op een subtiele wijze, zoals een verborgen vinger of kleine beweging van de schouder. Doordat bewegingen door de hersenen worden gestuurd moeten we de neurowetenschap erbij halen. De hersenen bestaan uit het reptiele brein met intuïtieve en directe reacties ook een limbisch systeem waar onze emoties zetelen. Als buitenste laag de cortex, die uit een linker- en rechterhelft bestaan met ieder specifieke eigenschappen en kenmerken. 

 

Daar de hersenhelften niet identiek zijn wordt dit ook weerspiegeld in het gezicht en door het lichaam. We maken rechte(re) gebaren met rechts en vaker ronder gebaren met de linkerarm/hand.

Geen mens heeft twee identieke gezichtshelften. Bewegingen aan de rechterkant van het gezicht krijgen door de werking van de hersenen een andere betekenis dan de linkerkant van het gezicht. Maar ook een (lichte) aanraking op het gezicht of lichaam met de linkerhand krijgt een andere betekenis dan wanneer die met de rechterhand zou zijn gemaakt. Al die lichte aanrakingen van de handen op het lichaam, z.g. 'micro-itches’ is een fenomeen wat voortkomt uit de hersenen wat ons inzicht geeft waar de spreker aan denkt of niet (hardop) zegt.


Copyright © 2018  - Expertisecentrum Lichaamstaal Nederland  ®  - All Rights Reserved

Send a message:

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Downloads: