Expertisecentrum Lichaamstaal NederlandAgenda voorjaar 2018

Houd de website in de gaten voor nieuwe trainings-data

Leslocatie ELN:  Zalencomplex vd Valk Schiphol-A4  -  Lestijden: 9:30 u. - 17:00 u.

Bereikbaarheid per OV:  Station Schiphol + gratis shuttlebus / Auto: gratis parkeren terrein vd Valk-Hotel.   E.L.N. verzorgt ook trainingen buiten de randstad, vraag naar de mogelijkheden.  

over gerard stokkink

 

Na mijn middelbare school reisde ik in de jaren '70 over land naar Azië. Gefascineerd door de cultuurverschillen zocht ik na terugkeer in Holland een studie op het gebied van lichaamstaal, maar veel meer dan (para-)psychologie en culturele antropologie bestond er toen niet, laat staan hersenonderzoek. Ik belandde in Amsterdam waar iedereen psychologie leek te studeren. Ik stortte mij als student (para-)psychologie in het bruisende nachtleven en kreeg een baantje in het Shaffy-theater, destijds dé plek voor creativiteit en innovatie. Ik begon er als lichttechnicus en bezocht de lessen scenografie aan de Rijksacademie terwijl ik experimenteerde met de eerste synthesizers die (destijds monofoon) werden gebruikt bij (dans-) voorstellingen. Ik had het voorrecht om te werken met een scala aan grote musici , reisde 10 jaren de wereld rond met Shusaku Dormu Dance Theater en maakte lp's en cd's die op de vele festivals werden verkocht. De jaren erna werkte ik aan vooral aan film- en TV-producties totdat in 2008 een crisis uitbrak die de muziekwereld op zijn kop zette. Mijn zoektocht naar kennis over lichaamstaal kreeg een nieuwe impuls toen ik de franstalige-canadees Turchet ontmoette. Hij was bezig synergologie te ontwikkelen. Vol enthousiasme heb ik 15 jaar bij en met hem gestudeerd. samengewerkt en immens veel geleerd. Omdat Nederland meerdere 'deskundigen' kent is het (voor mij) tijd om deze kennis door te geven. Wat ik leerde is het hanteren van een kruisbestuiving van onderzoeken door een grote groep wetenschappers van relevante disciplines geleverd in combinatie met de eigenschappen van de nature ontspannen mens.


Uitgebreide opleiding non verbale communicatie in 20 lesdagen verspreid over het jaar.

Lesstof gebaseerd op multidisciplinaire concepten uit o.m de neurowetenschappen, communicatie- en gedrags- wetenschappen, psychologie en bewegingsleer.  Gecertificeerde opleiding voor o.m. jeugdzorg-medewerkers om de communicatie te optimaliseren. Gedetailleerde kennis, observatie- en interview-techniek op basis van non verbale indicatoren.

Opleiding leidt tot het master-certificaat ELN/BS. HBO-niveau. Kosten p.p. totaal: € 5500.- 

Accreditatie: SKJ-aangesloten deelnemers: 336 pt (totaal). Andere beroepsgroepen: CRKBO. 

NB: Een minimum aantal deelnemers voor seminars of masterclass komt het leerproces ten goede. Indien een cursusdag door ELN wordt geannuleerd wordt het betaalde cursusgeld teruggestort op betreffende bankrekening.

Twee Militairen voor, tijdens en na dienst in AfghanistanCopyright © 2017  - Expertisecentrum Lichaamstaal Nederland  ®  - All Rights Reserved

Downloads:


Download
Congres 10/'18
flyer nvc.pdf
Adobe Acrobat document 94.4 KB
Download
Bodysystemics.pdf
Adobe Acrobat document 3.2 MB
Download
ELN Brochure.pdf
Adobe Acrobat document 713.5 KB
Download
Opleiding (algemeen).pdf
Adobe Acrobat document 79.1 KB
Download
Tarieven en
aanmeldingsformulier.pdf
Adobe Acrobat document 98.4 KB