Expertisecentrum Lichaamstaal Nederland

reviews

"ELN is zeer deskundig en weet het thema lichaamstaal op een enthousiaste manier voor het voetlicht te brengen”

(webinars voor) Rechters in opleiding - Studiecentrum Rechtspleging/rechtspraak - Utrecht

 

Ik heb een jaar de opleiding bij body language academy gevolgd, maar ik leer meer op één dag bij ELN dan in dat hele jaar (...)

Ze gebruikte boekjes als achtergrondinfo die je overal kunt kopen, Allan & Pease, Navarro, Ekman etc, die had ik al gelezen.   J.H. (trainer)

 

Gerard is truly gifted as an instructor, most importantly because he animates the information he is delivering in a captivating and enthusiastic way.  He engages the group and presents his expertise in action in the teaching room, rather than theorizing about it.

I have found it delightful to train with him.

Drs. A. Mariakaki (psychologist) Athens/Greece

  

Gerard is able to structure Non Verbal Communication into a format easily understood by others. His gift of sharp insight and keen discrimination is of great help in this matter. His extended knowledge of  ‘effective emotions’ used in videos provided marvelous audiovisual examples.   H.K (coach, trainer) London/U.K. 

 

Gerard is a specialist in non verbal communication and has a drive to explore bodily communication.  In the beginning I was skeptical but his attitude and professionally were very convincing indeed.   Ab. B. (security expert)

 

Ik ben enthousiast over de BSM-methode en zet de kennis dagelijks in tijdens mijn werk als clustermanager bij TriviumLindenhof, een specialistische jeugdhulpinstelling. Ik deed onderzoek naar de toegevoegde waarde van lichaamstaal in de jeugdzorg. De conclusie was duidelijk: jeugdhulpverleners kunnen enorm profiteren van deze kennis om hun communicatiekwaliteit te verbeteren. Maar ook personeelszaken, HRM en coachingsbureau’s, etc  profiteren van deze kennis.

 M. de Jonge, manager in de jeugdzorg (studeerde af aan ELN in 2017)

 

Non-verbal science captivated me. For the past three years I studied at the Expertise centre for Body Language (Expertisecentrum Lichaamstaal Nederland) under Gerard Stokkink with much pleasure and eagerness. I experienced the final year as icing on the cake, because Rabah and Yacine Aiouaz came over from Switzerland and generously shared their knowledge on body language and body systemics in an enthusiastic and professional way. Their motto: ALL IS ENERGY. T. Kroeze. 

 

Gerard geeft je inzicht in wat je aanvoelt en wat je concreet waarneemt.  Dat is voor mij dagelijks het verschil tussen twijfel en gericht doorvragen en tussen gemiste kans en succesvol coachen/ communiceren. Waardevolle en gewaardeerde kennismaking met non-verbale communicatie.  Drs. L.H. (psycholoog)

 

I would like to thank Gerard Stokkink for his support in the Netherlands for the last years of my training. Thanks to him I found a new goal in life. I would like to thank Rabah and Yacine Aiouaz to connect me with Bodysystemics to optimize the study of body language.

J. Groot. (manager) 

 

Zeer interessante materie. Ik heb na het volgen van een seminar/workshop van Gerard Stokkink veel baat bij de opgedane kennis. Ten slotte kan ons lichaam in tegenstelling tot ons hoofd niet liegen. In predictive profiling is het observeren van (afwijkende) lichaamstaal een belangrijke factor.  Aanrader dus! Valentijn. R. (trainer beveiligingsbranche NL, beveiligingsexpert)

 

De twee dagen workshop waren erg inspirerend en heeft ook ons weer aan het denken gezet.  Erg leerzame dagen (die vooral naar meer smaken ;-)  Alle deelnemers waren erg enthousiast over je inbreng en kennis!    P vd Berg. (trainer beveiligingsbranche NL)

  

En hele boeiende lezing waar eigenlijk meer tijd voor nodig was en waar Gerard ook duidelijk meer voor had voorbereid .  

N.H. (lezing voor juristen Den Bosch)

Commentaren: 3
 • #3

  Paul Diana (zaterdag, 03 april 2021 20:05)

  Na het volgen van de cursus aan de Body Language Academy ben ik zeer geïnteresseerd geraakt in non verbale communicatie. Na wat research gestart met de opleiding bij het Expertisecentrum Lichaamstaal Nederland (ELN). Ik heb in de eerste module al meer geleerd dan ik mijn hele cursus bij de Body Language Academy heb geleerd. Gerard leert non verbale communicatie echt 'begrijpen'. Als je het met een wiskunde som zou vergelijken, dan leer in je de 'populaire boeken' en 'korte cursussen' vooral wat de uitkomst is en bij de opleiding ELN leer je de som begrijpen. Dat maakt het werkbaar in de praktijk. Tijdens de lessen is er veel persoonlijke aandacht en ruimte om vragen te stellen. Dat is prettig!

 • #2

  Sonia Lenaerts (woensdag, 20 november 2019 15:22)

  Spijtig dat het weekend zo snel voorbij is gegaan. Zeer interessant en boeiend lessen de masterclass van lichaamstaal. Ik heb er veel van opgestoken en heel leerzaam. Ik ben blij dat ik dit mag mee maken.

 • #1

  Sonia Lenaerts (woensdag, 20 november 2019 15:11)

  Afgelopen weekend heb ik de masterclass gedaan van lichaamstaal het was heel boeiend. Ik heb er veel van kunnen opsteken. Als er nog van deze opleiding zijn wil ik het graag weer aan deel nemen.

Rechten Faculteit  - Universiteit Utrecht 

Woensdag 8 januari (2014) stond geheel in het teken van lichaamstaal.

Aangezien de mens in staat is om op een non-verbale manier zijn boodschap over te brengen, is het van belang om te weten op welke aspecten wij hierbij moeten letten.

Om deze reden was de heer Gérard Stokkink, expert op het gebied van lichaamstaal, bij ons te gast. De heer Stokkink verzorgde een inspirerende training waarin aan de hand van verscheidene voorbeelden duidelijk werd hoe wij met onze lichaamshouding, mimiek en gebaren boodschap overbrengen.

 

Deze training liet ons zien dat naast een sterk verhaal de wijze waarop dit wordt overgebracht minstens net zo belangrijk is. En: op welke manier culturele achtergronden een rol spelen bij de interpretatie van lichaamstaal. Voor de goede jurist is het handig om andere culturen beter te begrijpen, om te zien wat de rechter nu echt denk en om in te schatten hoe zeker de wederpartij van zijn zaak is. De heer Stokkink zorgde er met verschillende opdrachten voor dat de hele zaal actief betrokken werd. De bezoekers werden op deze manier gemotiveerd om het geleerde gelijk toe te passen.

 

In het tweede deel van de avond werd gepleit door twee leden van het pleitteam. Het publiek kreeg zo de kans om te zien welke invloed lichaamstaal op ons heeft en op welke aspecten wij moeten letten tijdens het pleiten.  Pleitteam Commissie Universiteit Utrecht  Download
ELN Factsheet.pdf
Adobe Acrobat document 2.9 MB
Download
Bodysystemics.pdf
Adobe Acrobat document 5.2 MB
Download
Tarieven NL.pdf
Adobe Acrobat document 14.6 MB
Download
aanmelden.pdf
Adobe Acrobat document 171.4 KB

Vragen over lichaamstaal of onze trainingen?

Scan de QR-code en stuur ons een App-bericht! !

...of mail ons!

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Copyright © 2021  - Expertisecentrum Lichaamstaal Nederland  ®  - All Rights Reserved