"Gevoelens zijn subjectieve ervaringen van emoties. Emoties zijn lichamelijke toestanden die we kunnen bestuderen en meten.

We noemen dit lichaamstaal. Lichaamstaal is veruit de meest transparante en directe wijze waarop de mens communiceert."  

Expertisecentrum Lichaamstaal (ELN) is vooraanstaand kennis- en onderzoek centrum voor non verbale communicatie en lichaamstaal.

Het instituut biedt Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en SKJ-gecertificeerde trainingen. 

Het cursusaanbod richt zich met name op de non-verbale indicatoren die aan het denkproces vooraf gaan en/of de communicatie begeleiden. Multi-disciplinair gefundeerd beroeps-onderwijs voor elke professional, gebaseerd op de neurowetenschappen, gedragsleer, kinetica, communicatiewetenschappen psychologie en BSM.  referenties en reacties 

binnenkort:

Masterclass (accreditatie SKJ: #200074), voor iedereen toegankelijk - 13 Januari , 12 Februari 2018 [info]

Kort beroepsonderwijs:  12 & 13 Februari, 1 Maart 2018  -  (accreditatie: SKJ / CRKBO)

Opleiding (deeltijd) toegepaste kennis: ELN/BSM-master certificaat (SKJ: #19959) [info] Start jaarlijks in sept & jan.Alles over lichaamstaal.   

Als enige in Nederland geaccrediteerd (PE-punten) voor onderwijs & training in non verbale communicatie.

Handen en benen 

De handen en benen zijn amper te bedwingen als we in gesprek zijn. De benen en voeten vertalen de onderlinge relatie, de handen geven gedetailleerde informatie over het denkproces. 

Alles is emotie. 

Achter beweging zit emotie. Lichaamstaal is onderdeel van de interactie en zodanig communicatie waarop we altijd anticiperen tijdens het gesprek.

Houding en gebaren.  Staan en zit-houding verandert als we in gesprek zijn, maar ook de mond en tong geven informatie over de onderlinge verstandhouding (video).

Micro-bewegingen van ogen, mond en tong: fijnmazige spieren in het gezicht zorgen voor (>25000) subtiele expressies.

Hoofdhoudingen geven subtiele aanwijzing over empathie en onderlinge hiërarchie.Geaccrediteerd onderwijs lichaamstaal (non verbale communicatie) op basis van bodysystemics® (CRKBO , Stichting Kwaliteitsregister Jeugd). ELN waarborgt het licentieprogramma met kwaliteitsregister en nascholing  voor specialisten in Nederland en verzorgt of verzorgde onderwijs en/of training aan onder andere onderstaande organisaties: 
Copyright © 2017  - Expertisecentrum Lichaamstaal Nederland  ®  - All Rights Reserved

Download
ELN Brochure.pdf
Adobe Acrobat document 713.8 KB
Download
Opleiding (algemeen).pdf
Adobe Acrobat document 73.6 KB
Download
aanmeldingsformulier.pdf
Adobe Acrobat document 98.3 KB