Expertisecentrum Lichaamstaal Nederland


Gerard Stokkink is de oprichter van Expertisecentrum Lichaamstaal Nederland. Na studies psychologie en culturele antropologie studeerde Gérard bij gerenommeerde onderzoekers in  Engeland, Canada , VS en Frankrijk en  studeerde in 2005 af in Parijs met interculturele verschillen als specialisatie.

In 2011 introduceerde Gérard de studie lichaamstaal als minor voor SPH en MWD-studies op de HvA/UvA waar hij tot 2016 les gaf.

In 2016 veranderde hij de naam Instituut Synergologie Nederland vanwege vijandige overname in het Expertisecentrum (ELN).

De empirische studie is sindsdien als volledige opleiding ook online te volgen.  

Gérard is veelgevraagd spreker bij overheidsinstanties en universiteiten en geeft trainingen aan bedrijven en particulieren. (foto: UvA)


 

Lichaamstaal als integraal onderdeel van de communicatiewetenschappen!

Het ELN hanteert  de methodiek Bodysystemics en richt zich met name op professionals die non verbale communicatie in praktijksituaties willen doorgronden. Door structuur aan te brengen in de complexiteit van non verbale reacties kan de kennis direct worden geïmplementeerd. 

De door ELN gehanteerde multi-disciplinaire concepten geven de opleidingen kwalitatief hoge waardering, wat blijkt uit accreditatie door beroepsorganisaties.

 

In de lesmodules worden onder meer video's en online beeldmateriaal geanalyseerd en deelnemers verzocht het nieuwste cursusmateriaal in pdf-formaat te downloadene via het e-learning-platform om dit in eigen tijd te trainen met behulp van de geïntegreerde praktische en theoretische vragen en video's binnen het systeem. Het ELN hanteert het internationaal kwaliteitsregister voor specialisten en waarborgt de accreditatie en nascholing van specialisten in Nederland.


C  =  f(P,E)     C = behaviour, P = person (gestures, emotions…), E = environment (context)

 

Gérard: “In de communicatiewetenschappen probeert men eerst te begrijpen wat iemand denkt of voelt om vervolgens te zien hoe het lichaam zich gedraagt om ervan te leren.  Nu weten we, dat als we het lichaam observeren we kunnen ontdekken wat iemand echt denkt en voelt. Niet observeren om te leren, maar leren observeren is de kern van onze studie."

Geef je op voor de eerst volgende openbare studiedag

ELN voldoet aan alle criteria en wettelijke kwaliteitseisen voor de bijscholing van professionals. Met het aanbod komt een gedetailleerd en compleet opleidingstraject voor professionals voor wie de interactie met mensen een belangrijke rol speelt.

Gérard geeft webinars aan rio's (rechters in opleiding), politie- en recherche medewerkers, professionals in het bedrijfsleven en lezingen aan universiteiten. Voor afgestudeerden organiseert ELN jaarlijks een bijscholingsweekend met gerenommeerde buitenlandse gastsprekers. 


Copyright © 2022  - Expertisecentrum Lichaamstaal Nederland  ®  - All Rights Reserved