Reviews:

Expertisecentrum Lichaamstaal Nederland


BEOORDELINGEN ook op Edubookers!

 

"De lessen geven heel veel informatie over lichaamstaal. Om alle informatie te verwerken en in de praktijk te oefenen, heb je tijd nodig. Daarom is de frequentie van de lessen prima! Gerard is een professionele en enthousiaste docent met zeer veel kennis van zaken. Hij geeft op een ontspannen en inspirerende wijze les. Een aanrader voor wie alles wil leren over lichaamstaal op professioneel niveau". 

T.Schillert  (Communicatie expert ING Nederland)

 

Young ORTEC online workshop 15.11'21:“Is there anything you want to share about this event?”.

 • “I did learn more about body language, but it was more detailled than expected”,
 • “I hoped to learn a bit more on how to present yourself in a non-verbal way.”
 • “The length was great, however at the end of the day it is hard to focus on an online meeting like this, due to the need of finishing some other things and being tired of the day.”
 • “I think this was very interesting and I'm curious to see what other interesting talks you'd be able to host!”
 • “Some more general insight in what you can learn from this or how you should use it in your advantage would be nice.”
 • “Unfortunately there were some technical problems, but the host tried to fix it as best as they could. The English used by the presenter might not have been fully understandable as there were some Dutch words mixed in.”
 • “I did not have many expectations, but this was a good talk”
 • “I feel this event would be a great success, if it was in-person. I personally feel it is a bit hard to focus on an online lecture for 2hrs straight.”

"Na het volgen van de cursus aan de Body Language Academy ben ik zeer geïnteresseerd geraakt in non verbale communicatie. Na wat research gestart met de opleiding bij het Expertisecentrum Lichaamstaal Nederland (ELN). Ik heb in de eerste module al meer geleerd dan ik mijn hele cursus bij de Body Language Academy heb geleerd. Gerard leert non verbale communicatie echt 'begrijpen'. Als je het met

een wiskunde som zou vergelijken, dan leer in je de 'populaire boeken' en 'korte cursussen' vooral wat de uitkomst is en bij de opleiding ELN leer je de som begrijpen. Dat maakt het werkbaar in de praktijk. Tijdens de lessen is er veel persoonlijke aandacht en ruimte om vragen te stellen. Dat is prettig!"  P.Diana

"ELN is zeer deskundig en weet het thema lichaamstaal op een enthousiaste manier voor het voetlicht te brengen”

Rechters in opleiding (rio's)  - Studiecentrum Rechtspleging/rechtspraak - Utrecht  12/2021

Ik heb een jaar de opleiding bij body language academy gevolgd, maar ik leer meer op één dag bij ELN dan in dat hele jaar (...)

Ze gebruikte boekjes die je overal kunt kopen, , die had ik al gelezen, waaronder. Allan & Pease, Navarro, Ekman etcJ

J.H. (trainer)

Gerard is truly gifted as an instructor, most importantly because he animates the information he is delivering in a captivating and enthusiastic way.  He engages the group and presents his expertise in action in the teaching room, rather than theorizing about it.

I have found it delightful to train with him.

Drs. A. Mariakaki (psychologist) Athens/Greece

Gerard is able to structure Non Verbal Communication into a format easily understood by others. His gift of sharp insight and keen discrimination is of great help in this matter. His extended knowledge of  ‘effective emotions’ used in videos provided marvelous audiovisual examples.   H.K (coach, trainer) London/U.K

 Gerard is a specialist in non verbal communication and has a drive to explore bodily communication.  In the beginning I was skeptical but his attitude and professionally were very convincing indeed.   Ab. B. (security expert)

 

Ik ben enthousiast over de BSM-methode en zet de kennis dagelijks in tijdens mijn werk als clustermanager bij TriviumLindenhof, een specialistische jeugdhulpinstelling. Ik deed onderzoek naar de toegevoegde waarde van lichaamstaal in de jeugdzorg. De conclusie was duidelijk: jeugdhulpverleners kunnen enorm profiteren van deze kennis om hun communicatiekwaliteit te verbeteren. Maar ook personeelszaken, HRM en coachingsbureau’s, etc  profiteren van deze kennis.  

M. de Jonge, manager in de jeugdzorg (studeerde af aan ELN in 2017)

 

Non-verbal science captivated me. For the past three years I studied at the Expertise centre for Body Language (Expertisecentrum Lichaamstaal Nederland) under Gerard Stokkink with much pleasure and eagerness. I experienced the final year as icing on the cake, because Rabah and Yacine Aiouaz came over from Switzerland and generously shared their knowledge on body language and body systemics in an enthusiastic and professional way. Their motto: ALL IS ENERGY.

Tr. Kroeze. 

 

Gerard geeft je inzicht in wat je aanvoelt en wat je concreet waarneemt.  Dat is voor mij dagelijks het verschil tussen twijfel en gericht doorvragen en tussen gemiste kans en succesvol coachen/ communiceren. Waardevolle en gewaardeerde kennismaking met non-verbale communicatie.  Drs. L.H. (psycholoog)

 

I would like to thank Gerard Stokkink for his support in the Netherlands for the last years of my training. Thanks to him I found a new goal in life. I would like to thank Rabah and Yacine Aiouaz to connect me with Bodysystemics to optimize the study of body language.

J. Groot. (manager) 

 

Zeer interessante materie. Ik heb na het volgen van een seminar/workshop van Gerard Stokkink veel baat bij de opgedane kennis. Ten slotte kan ons lichaam in tegenstelling tot ons hoofd niet liegen. In predictive profiling is het observeren van (afwijkende) lichaamstaal een belangrijke factor.  Aanrader dus! Valentijn. R. (trainer beveiligingsbranche NL, beveiligingsexpert)

 

De twee dagen workshop waren erg inspirerend en heeft ook ons weer aan het denken gezet.  Erg leerzame dagen (die vooral naar meer smaken ;-)  Alle deelnemers waren erg enthousiast over je inbreng en kennis! P vd Berg. (trainer beveiligingsbranche NL)

  

En hele boeiende lezing waar eigenlijk meer tijd voor nodig was en waar Gerard ook duidelijk meer voor had voorbereid .  

N.H. (lezing voor juristen Den Bosch)

Rechten Faculteit  - Universiteit Utrecht 

 

Woensdag 8 januari (2014) stond geheel in het teken van lichaamstaal.

Aangezien de mens in staat is om op een non-verbale manier zijn boodschap over te brengen, is het van belang om te weten op welke aspecten wij hierbij moeten letten.

Om deze reden was de heer Gérard Stokkink, expert op het gebied van lichaamstaal, bij ons te gast. De heer Stokkink verzorgde een inspirerende training waarin aan de hand van verscheidene voorbeelden duidelijk werd hoe wij met onze lichaamshouding, mimiek en gebaren boodschap overbrengen.

 

Deze training liet ons zien dat naast een sterk verhaal de wijze waarop dit wordt overgebracht minstens net zo belangrijk is. En: op welke manier culturele achtergronden een rol spelen bij de interpretatie van lichaamstaal. Voor de goede jurist is het handig om andere culturen beter te begrijpen, om te zien wat de rechter nu echt denk en om in te schatten hoe zeker de wederpartij van zijn zaak is. De heer Stokkink zorgde er met verschillende opdrachten voor dat de hele zaal actief betrokken werd. De bezoekers werden op deze manier gemotiveerd om het geleerde gelijk toe te passen.

 

In het tweede deel van de avond werd gepleit door twee leden van het pleitteam. Het publiek kreeg zo de kans om te zien welke invloed lichaamstaal op ons heeft en op welke aspecten wij moeten letten tijdens het pleiten.  

 

Pleitteam Commissie Universiteit Utrecht  


online reactions

Commentaren: 3
 • #3

  Paul Diana (zaterdag, 03 april 2021 20:05)

  Na het volgen van de cursus aan de Body Language Academy ben ik zeer geïnteresseerd geraakt in non verbale communicatie. Na wat research gestart met de opleiding bij het Expertisecentrum Lichaamstaal Nederland (ELN). Ik heb in de eerste module al meer geleerd dan ik mijn hele cursus bij de Body Language Academy heb geleerd. Gerard leert non verbale communicatie echt 'begrijpen'. Als je het met een wiskunde som zou vergelijken, dan leer in je de 'populaire boeken' en 'korte cursussen' vooral wat de uitkomst is en bij de opleiding ELN leer je de som begrijpen. Dat maakt het werkbaar in de praktijk. Tijdens de lessen is er veel persoonlijke aandacht en ruimte om vragen te stellen. Dat is prettig!

 • #2

  Sonia Lenaerts (woensdag, 20 november 2019 15:22)

  Spijtig dat het weekend zo snel voorbij is gegaan. Zeer interessant en boeiend lessen de masterclass van lichaamstaal. Ik heb er veel van opgestoken en heel leerzaam. Ik ben blij dat ik dit mag mee maken.

 • #1

  Sonia Lenaerts (woensdag, 20 november 2019 15:11)

  Afgelopen weekend heb ik de masterclass gedaan van lichaamstaal het was heel boeiend. Ik heb er veel van kunnen opsteken. Als er nog van deze opleiding zijn wil ik het graag weer aan deel nemen.


Copyright © 2022  - Expertisecentrum Lichaamstaal Nederland  ®  - All Rights Reserved