lichaamstaal · 04. februari 2022
We weten dat we bij het nadenken met de ogen knipperen en als we in een 'bubble' zitten knipperen die niet meer. Maar wat doen onze pupillen?
22. november 2021
"Als we echt willen begrijpen wat de waarheid is, zullen we onze gekleurde bril moeten afzetten zodat de waarheid ongehinderd kan verschijnen”.
Lichaamstaal en emoties
09. april 2021
Je kunt lichaamstaal niet controleren. Wel je gedrag. Lichaamstaal ‘ gebeurt’ onbewust; het is er al voordat je je ervan bewust bent. Gedrag kun je bewust sturen. Je kunt zelfs voor even je emoties ‘in bedwang’ houden. Die controle is tijdelijk, want er is altijd wel een weg voor het lichaam om emoties op de een of andere manier te uiten. Al was het maar een kleine beweging hier of daar. Spanning in het lichaam is voor een geoefend oog gemakkelijk waar te nemen. Als we lichaamstaal...
Hoe herken je een psychopaat?
01. maart 2021
psychopatie; je leert ervan en meer.
Lichaamstaal en gedrag zijn twee heel verschillende dingen!
lichaamstaal · 02. februari 2021
Lichaamstaal en gedrag zijn twee verschillende dingen! We kunnen niet praten zonder te bewegen maar wel bewegen zonder te praten!
Het belang van emoties in de rechtszaal
05. januari 2021
Wie "schaakbord" zegt, denkt aan strategie. Herbert Simon, Nobelprijswinnaar economie en pionier op het gebied van kunstmatige intelligentie werd grotendeels geïnspireerd door het schaakspel omdat besluitvormingsprocessen van de menselijke geest onderhevig zijn aan sociale interactie. Simon was vooral geïnteresseerd in het visuele geheugen en intuïtie. Hij associeerde het laatste met expertise omdat ervaren spelers schaaksituaties uit het hoofd hebben geleerd, in schaakjargon "theorie"...
De handen zijn als tentakels van de hersenen
lichaamstaal · 17. december 2020
praten is moeilijk zonder je handen te gebruiken!
lichaamstaal · 10. december 2020
De stand van je hoofd toont onbewust hoe je in een gesprek bij de ander overkomt.
02. oktober 2020
De amygdale reguleert emoties en reageert extreem bij langdurige blootstelling aan angst en woede. Hoe de schade bij ouderverstoting door een kind ontstaat en zich ongezien verder ontwikkelt.
lichaamstaal · 28. april 2020
Je handen niet gebruiken in deze corona-tijd is zo simpel nog niet: we raken ons gezicht gemiddeld 23 keer per uur aan.

Meer weergeven