lichaamstaal

Rol van de vingers in de communicatie
lichaamstaal · 05. maart 2024
De rol van de vingers in de communicatie
lichaamstaal · 11. februari 2024
De lichaamstaal van Poetin toont ons wat hij denkt. Een korte analyse van het moment waarop Poetin beweert Polen niet aan te vallen, waarbij hij naar zijn rechter pols grijpt. Het interpreteren van lichaamstaal is een analyse maken van bewegingen van het lichaam in de context van de communicatie. We kunnen nou eenmaal niet praten zonder te bewegen. Lichaamstaal is integraal onderdeel van de communicatie en juist dat maakt lichaamstaal zo interessant.
lichaamstaal · 25. oktober 2023
De rol van de handen in de communicatie heeft specifieke betekenis binnen de context van het gesprek.
lichaamstaal · 24. augustus 2023
Wat maakt reclame goed, spannend, interessant of verwarrend?
lichaamstaal · 11. januari 2023
Wanneer iemand een verhaal vertelt en op sommige onderdelen liegt door de waarheid naar eigen smaak aanpast, horen we dat aan een haperende stem op exacte momenten. Liegen vergt energie omdat onze hersenen maar één ding tegelijk kunnen verwerken. Liegen kost moeite om alle gedachten die bij het liegen naar boven komen, te rangschikken en in ons geheugen op te slaan, een intensief cognitief proces. We zien de leugen daarom terug in reacties van het lichaam (lichaamstaal). Op exact die momenten...
lichaamstaal · 02. oktober 2022
De percentages van Mehrabian . Niemand zal ontkennen dat lichaamstaal belangrijk is maar zal het gesproken woord belangrijker vinden. Lichaamstaal als gedachten die de ander niet uitspreekt.
lichaamstaal · 04. februari 2022
In verband met auteursrechten zijn foto’s verwijderd
lichaamstaal · 02. februari 2021
Lichaamstaal en gedrag zijn twee verschillende dingen! We kunnen niet praten zonder te bewegen maar wel bewegen zonder te praten!
lichaamstaal · 17. december 2020
praten is moeilijk zonder je handen te gebruiken!
lichaamstaal · 10. december 2020
De stand van je hoofd toont onbewust hoe je in een gesprek bij de ander overkomt.

Meer weergeven